Вопрос:

Put the verbs in brackets into the future simple, be going to or the present continuous, as in the example.

Ответ:

1. He likes painting. He is going to be (be) an artist.

Explanation: This is a statement about a future plan or intention, indicated by "is going to be".

2. I'm sure Kelly ... (let) you borrow her CDs.

Explanation: The phrase "I'm sure" suggests a prediction about a future event. The future simple 'will' is used for predictions.

Answer: will let

3. Look at him! He ... (fall) off his bike.

Explanation: The exclamation "Look at him!" indicates an immediate future event that is certain to happen. The present continuous is used for arrangements or situations happening now that will lead to a future event.

Answer: is going to fall

4. They ... (have) dinner at Mario's on Saturday evening.

Explanation: This is a planned event for the future. The present continuous is used for fixed arrangements.

Answer: are having

5. I can't see you at the weekend. I ... (visit) my parents.

Explanation: This is a planned arrangement for the future. The present continuous is used for fixed arrangements.

Answer: am visiting

6. I'm cold. I ... (put on) my jacket.

Explanation: This is a decision made at the moment of speaking, often in response to a situation. "I'm cold" is the situation, and "I'll put on my jacket" is the spontaneous decision.

Answer: will put on

7. He ... (meet) Lisa for coffee at noon.

Explanation: This is a planned arrangement for the future. The present continuous is used for fixed arrangements.

Answer: is meeting

8. I ... (fly) to Madrid next month.

Explanation: This is a planned event for the future. The present continuous is used for fixed arrangements.

Answer: am flying

9. Don't worry, I ... (call) the plumber for the dishwasher.

Explanation: This is a spontaneous decision made at the moment of speaking. The future simple 'will' is used for spontaneous decisions.

Answer: will call

10. I can't go to the park today. I ... (take) my dog to the vet.

Explanation: This is a planned event for the future. The present continuous is used for fixed arrangements.

Answer: am taking